dilluns, 30 de novembre del 2009

La fàbrica

La fàbrica i Flix van ser els protagonistes del 30 minuts de diumenge a TV3, un programa de màxima audiència. L'enfocament que tindria, la imatge que oferiria del municipi i el missatge final que acabaria transmetent a l'expectador ens preocupava bastant. Finalment crec que ha contribuït molt a fer conscient tothom que la bomba de rellotgeria del 2004 continua sent al mateix lloc i que cal iniciar les obres d'una vegada. Sap un pèl de greu alguna pinzellada sensacionalista en les declaracions sobre els estudis de l'hexaclorbenzè, quines conclusions, després de diversos anys de treballs diuen moltes més coses que les xifres aïllades que hi surten. En tot cas, el futur de Flix serà diferent de l'oasi de riquesa al que es referia el reportatge i que sembla hem viscut fins ara, suposo que molts treballadors i famílies en discreparien una mica, però tant se val, no crec que sigui possible cap hipotètica reconversió industrial amb el llast dels fangs al riu.
El reportatge el repeteixen dilluns al 33, a la pàgina de TV3, aquí

3 comentaris:

Jesús Escribano ha dit...

Ni reconversión industrial, ni turística, ni nada. Y nos podemos ir olvidando del albergue porque ¿quién en su sano juicio va a querer venir a Flix después de ver ese reportaje?
Lo siento Oscar pero en este caso nos han echado tanta mierda, que lo mínimo que podríais hacer desde el ayuntamiento es una condena pública y una queja formal a TV3 por este reportaje tan parcial como falto a la realidad social de Flix. Si lo hubiese visto en Callejeros no me hubiese sentido tan frustrado.. Han engañado a las personas que han participado en el rodaje y a toda Cataluña, dando una imagen de Flix totalmente tercermundista.
Saludos,
Jesús

montse forcades ha dit...

Reportatge equivocat en el fons i en la forma.
Heu de demanar responsabilitats per haber deixat fer públic aquest programa, amb veritats a mitjes, amb una visió subjectiva, totalment en contra del poble de Flix, ens sentim engañats i humiliats.
No en vam tenir prou el dia que va sortir a la llum la contaminació del riu?????
Si el que es pretén es pressionar per a que s'inicii les obres d'extracció dels fangs tòxics, el que s'ha aconseguit és embrutar i afonar el poble encara més.

enric ha dit...

Hola Oscar!
Estic totalment d'acord amb els comentaris de Jesús i de Montse. No sé si s'hi pot fer alguna cosa al respecte, però al menys fer un queixa a Tv3 per la forma i manera que van dirigir el programa. No va reflexar la opinió de la gent entrevistada ni molt menys el sentiment del poble de Flix que pretenia transmetre. Si estàvem afonats com a poble, això ens servirà per acabar-nos d'ensorrar.
Salutacions!