dimarts, 1 de desembre de 2009

La fàbrica II

Efectivament coincidim en què el reportatge no dóna una imatge ajustada a la realitat del nostre poble, només d’una part. Centrat exclusivament en la contaminació, sembla que no acaba de coincidir plenament amb l’objectiu que es plantejà inicialment als veïns que hi intervenen, més lligat a la relació econòmica, social, sentimental, ... poble-fàbrica, és lògic que puguin sentir-se decebuts perquè les imatges no han respost a l’esperança de poder compensar-nos del tracte rebut quan va esclatar el tema dels fangs, i poder mostrar una certa sensibilitat i complicitat amb un poble que ha rebut lo seu, malgrat ser durant molts anys un “oasi de riquesa”. No ha estat així i tornem al lloc protagonista com a paradigma de contaminació industrial quan era il·lusionant que ens comencessin a posar com a exemple de la restauració ambiental només fent esment a les obres del meandre, les d’extració dels fangs, el projecte de l’alberg, el del camp d’aprenentatge, el centre d’empreses, el polígon d’Incasòl o el laboratori del CTM. El reportatge, 5 anys després, no recull cap de les coses que tenim i no teníem i no fa ni una passa endavant. Es podia haver fet tranquilament el 2005, és cert, ara no calia perquè ho començàvem a deixar enrera, això és el que més greu em sap del programa; no tant el que s’hi diu, que reflexa la visió parcial que n’han extret els autors, i això forma part del món àudiovisual i de la informació, com també en forma part una durada efímera.

No crec però que sigui potestat nostra permetre o deixar de permetre que s’hagi fet públic. Penso que el que toca és veure´n la part positiva com deia a l’anterior entrada; perquè sí que reflexa una part important del que hem estat i som i una part important del que ens toca corregir.

3 comentaris:

Gloria Forcades ha dit...

Ostres, i us continueu quedant tant tranquil després de tot, i a més els justifiqueu. I de part de l'Ajuntament no hi ha la intenció de fer una denúncia?. Uy, això fa una mica de pudor.
El que es volia aconseguir a través d'aquest reportatge es podia haber fet de mil maneres sense perjudicar el poble de Flix, però es veu que no s'allarga més.
Sóm responsables, nosaltres, dels fangs? Commm?. S'ha fet el que la legislació de cada época tocava.
I, si no ho entés malament és el poble el que ha de netejar el riu metafòricament parlant?. I les administracions què, s'en renten les mans?.
Intenteu que el poble de Flix es senti culpable?
Per una vegada a la vida, admeteu Ajuntament de Flix, que l'heu cagada.

Oscar Bosch Pujol ha dit...

L'ajuntament no ha elaborat el reportatge com tampoc ha escollit mai els titulars dels diaris. Òbviament ens podem haver equivocat en moltes coses, però no en aquesta.

Toni ha dit...

Glòria per favor deixar de fer pre-campanya electoral i comença a treballar per la unitat del poble. No te'n adones que l'únic que estas aconseguint és un fractura social molt important, i que a més a més serà dificil de solucionar?
L'ajuntament no en té la culpa, i no tenen perquè posar una denúncia quan al reportatge no s'hi va dir cap cosa que no fos veritat. Obrim els ulls i obrirem una altra porta!!!