diumenge, 20 de maig del 2007

RIF o FRI?

Llegir els “Passos bàsics per a proclamar Flix República Independent” de Mani, m’ha fet recordar una curiosa coincidència d’idees que es va convertir en la samarreta de la foto, idea i obra de Joan Enric Castellví Santamaria, dibuixant i mestre flixanco, avui fora vila, que l’any 89 ó 90 va vendre aquestes samarretes un dilluns de pasqua a l’ermita. La meua no l’he trobada, li he hagut de demanar a uns amics que són més endreçats, però és que em feia gràcia treure-li el pols. Només et caldria pactar això de les sigles Mani, RIF? o FRI?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Que bo! Així ja porta anys i panys lo cuento este! jaja

Visca FRI!

Mani, fill de Mani ha dit...

Home, pues lo de FRI està molt b´r perquè fonèticament equival a free, que vol dir lliure en anglès! La samarrets esta només li havia vist al meu amic Amorós, i sempre l'he trobat interessant i alhora menyspreada! Paradoxes de la vida,potser d'aquí uns anys sigo l'uniforme oficial del partit, a lo 1984!!!!

enric castellvi santamaria ha dit...

menricHola, sóc l'autor de la samarreta.He fet allò de posar el meu nom al gúguel (com fa tothom) i he tingut una alegria. Total:

LLIBERTARI: M'ha fet patxoca això de "menyspreada samarreta", però això rai. Potser tu no saps que a Flix es va estar editant un fanzine més o menos undergraun durant dos anys (del 83 al 85), vam treure (amb el Xavier Renedo Garciapons i molta més penya) 12 números; tot un récord en el món dels fanzines (dels 80 i de sempre) Doncs enguany, a l'estiu, farà 25 anys de l'aparició del número zero. Tu pregunta... segur que algú se'n recorda

OSCAR: Molt guai lo teu blog (i gràcies pel detall) Jo també n'he fet un (fa menos d'un mes) però sol de dibuixos i parides. M'ho he prés com fer un fanzine, però "a la xarxa, a tot color i sobre la marxa":

http://mundotrash.wordpress.com
("Pásalo")

Te prometo que quan vingui a Flix, te portaré les cintes del Fandango Chou (fa temps que les tinc preparades però les poques vegades que vinc, no hi penso)
Ja n'escoltarem alguna i ens farem unes risses
Salut i records a tots