diumenge, 13 de maig del 2007

L'art i la campanya

La política i la publicitat són dos aspectes molt presents en la vida quotidiana. Ocupen molt temps i espai dels diferents mitjans de comunicació provocant, això sí, una certa angúnia i rebuig entre els soferts usuaris i usuàries. Quan resulta que fem publicitat de la política, l'impacte sobre la ciutadania pot ser terrible. És per això que no deixa de ser una agadable sospresa que els freds, funcionals i estandaritzats cartells electorals també contribueixin a despertar els sentiments artístics d'un sector de creadors potencials del que avui anomenem art alternatiu. Tant és així que m'ha emocionat i em fa sortir la meva més que justeta inspiració literària i m'anima a fer-vos arribar aquest verset sense pretensions:
"Guaita la bella candidata
cavilant,
si decidir pel vampir
o pel pirata"

13 comentaris:

Mani, fill de Mani ha dit...

Molt bones les fotos! jaja A ver si los altres dos candidats també deixen lo seu careto a disposició dels artistes underground locals! Inclús lo que sortís elegit podrie fer lo discurs de la victòria caracteritzat com als cartells!!!

Anònim ha dit...

Avui he escoltat per la ràdio els parlaments del sopar al casino. Segur que us creieu tot el que dieu?
Em sembla recordar que formaves part de l’ajuntament d'Antoni Sabate - El pitjor alcalde que mai hagi tingut Flix. L' alcalde que va prometre durant tres legislatures la residència de la tercera edat. Aquell que va gastar-se 40 milions de pessetes en subvencionar una empresa fantasma. Aquell que no va fer un sol gest per a que es pogués regar el terme de Flix. Aquell que va posar el pavelló a la pitjor zona possible - favors als amics?. Aquell que va gestionar d’una manera horrorosa el problema dels jubilats de fàbrica.
I així amic meu podríem continuar.
Segurament tu també tens alguna cosa a veure en tots els desastres perpetrats per l’ anterior alcalde. O no?
Vols dir que pots aportar alguna idea nova? Em sembla que sols ets un record del passat.

Oscar Bosch Pujol ha dit...

He de suposar que tothom creu en el que diu com ara tu. Una altra cosa és que estigui o no equivocat, com hi puc estar jo o al meu veure hi estàs tu en la majoria dels exemples que esmentes. No ens en vam sortir amb la residència, és cert però aquí també cal atribuir alguna responsabilitat a un govern diguem-ne poc receptiu. Gastar-se 40 milions en una empresa fantasma? quina? la del polígon? van ser 19 + adequar llum i serveis dintre, s'ha venut per 21 i es va cobrar alguns mesos de lloguer. Ni un gest per regar el terme? El primer reg de les Garrigues no preveia ni una sola Ha a Flix, avui passen de 1000 perquè es va negociar i exigir. Els altres regs s'han coordinat des de la cooperativa primer i l'Ajuntament després pagant les despeses l'Ajuntament. Jo també penso que tots els equipaments esportius haurien d'estar junts, recordes tu el sidral muntat amb les piscines noves i les peticions d'ubicació al costat del pitjor lloc possible? Gestió horrorosa del tema dels jubilats? aquest és un tema que no s'ha resolt a gust de ningú, també culpa de Sabaté? per què? per ser-hi, per donar la cara com a alcalde i institució? Hi va haver silencis molts més còmodes i significatius durant la crisi.
En tot cas penso que alguna cosa bona o útil hauré perpetrat encara que siguin poques, deixa'm que hi posi força èmfasi durant la campanya perquè prefereixo parlar de mi a haver de malparlar de qualsevol dels altres.

Anònim ha dit...

Jo crec que l'únic record del passat són aquells que no fan més que recordar-lo.
Més a prop Òscar, més a prop.
Ànims!!

Anònim ha dit...

sols un petit recordatori al comentari de l'anònim.... jo hi era al ple en que es va proposar el pavelló i recordo ben bé que hi va haver algu de l'equip de govern que va proposar molt seriosament ubicar-lo a la punta del canó .... entenc que estàs queixós per no haver-ho aconseguit??

és que .......

Osacar, tu a lo teu, que estic segur que lo teu serà sempre lo nostre, lo de la gent de Flix.

Més a prop !

Anònim ha dit...

força oscar,per fi un candidat en cara i ulls(encara que sigui vampir)

Ciutadà zero ha dit...

Més enllà de bromes sobre els bigotis puerils pintats i d'altres astracanades innocents sobre el futur de les eleccions, val a dir que el teu joc literari ha estat simpàtic, obrint un cara a cara entre els dos candidats més ben situats, simpàtic que no brillant, no passa de "pareado" que busca un missatge de complicitat amb la globalitat i una mostra transparent d'un fair play que ningú dubta, però no calia, per una questió ben clara, hi ha una altra candidata pintada i que òbvies del teu duel al sol amb Pere, sí Pere Muñoz, aquell que ho escolta tot, que sap de tot, que aplaudeix quan s'ha d'aplaudir i que recolza quan s'ha de recolzar, més enllà de noms, cognoms o situacions socials.
L'endollisme és molt perillós, i vam viure molt temps connectats a la filosofia de l'endoll fàcil, i els pobrets de naltres que no teníem on agafar-nos vam emigrar olorant la sentor de les ETT perquè no hi havia lloc per a naltres, la cosa ha canviat molt i per a bé amb Pere, per tant tinc la resposta al teu dilema sobre el duel entre les vostres caricatures.
La política és un doll de demagogia de la que descreuen molts pensadors, un trampolí estrany i metafísic que llença als guanyadors a un indret on podran parlar sense aclarir res o no massa cosa de fets que els interessarn més aviat poc.Estic sent generós.
D'entre els polítics que he conegut destaca Pere Muñoz perquè no té trampa ni cartró, és ell en essència pura i aquest batut d'intel.ligència, "decoro" que dirien els clàssics i empatia educada el fa un crack.
La simpatia excessiva quan vol arribar a un públic anònim es fa sense voler-ho l'emissor grollera per al receptor que no entèn com es fan acudits d'una puerilitat tan magna com pinta bigotis als candidats.
Bé, torno a la caverna a xerrar de metafísiques amb un tio que es va soltar i m'està contant el que ha vist fora, estem esgarrifats perquè sempre juguen els mateixos, i ja començo a tenir edat per poder deixar de ser un Kubala de banqueta.
Bé, m'acomiado d'aquest artefacte tan democràtic, recordant aquella frase de Borges que deia "la democracia es un abuso de la estadística". Si guanyes espero que pensis en tothom i en totes les aportacions, i si perds que entenguis que aquests quatre últims anys han estat tranquils però feiners i que FLix ha vist la definició de poble viu més propera que quan el vau deixar, sense pensar per exemple que molts dels que ara pentinem canes de cotó adol.lescent vam ser obviats de qualsevol càrrec de revista, ràdio, tot i que les titulacions i curriculums hi eren.
Bé, menys números i més mots, per cert el que es va dir de Sebes era una veritat com un temple i com aquesta unes quantes més.
Posats a inventar càrrecs, inventeu-ne un per a mi, m'agrada el de metafísic ambulant.
Sort a tots, als cinc, que jugueu, perquè això és un joc social sense més història, tots, no sols dos, que te n'havies oblidat amb el teu "pareado".

Oscar Bosch Pujol ha dit...

Efectivament ciutadà, no hi havia més pretensions que aspirar a ser un acudit simpàtic, espero que no excessivament simpàtic, perquè no volia ser pas groller. Entenc els teus elogis a Pere, és una persona clau a l'època de la transició a Flix, com penso que ho ha estat també Antoni Sabaté. És cert que el poble viu ara una època més esperançadora que no pas uns anys enrera. Sota el meu punt de vista però, és deu a altres factors a part de a l'actual alcalde.
En el supòsit que guanyes serien molt benvingudes, serien necessàries, totes les aportacions, i seria d'agrair que se'n fessin com agraeixo la teva d'ara.
No sé a què et refereixes del tema de Sebes i lamento si t'has vist afectat per un tema d'endollisme, a la teva disposició si me'n vols fer cinc cèntims més, aquí o al correu.
Gràcies per desitjar-nos sort.

Anònim ha dit...

Entre tu i jo, segurament ets millor tu!
Però entre tu i Pere, segur que és millor Pere!

ALÍ BABÁ I ELS QUARANTA LLADRES!

Anònim ha dit...

Després d'estudiar minusiosament totes les llistes de les eleccions municipals, en el cas de Flix, considero que la d'Esquerra és la més equilibrada i adient per la millora del nostre poble en la circumstància actual.
Realment crec que a Flix anem pel bon camí, per la feina feta i la que seguiràn fent si els hi donem la oportunitat.

Mani, fill de Mani ha dit...

Jo sóc independentista i ho sabeu tots, sabeu lo que penso i lo que hi ha, i no m'amago i dic qui sóc, no m'agrade lo dels anònims ni lo dels pseudònims,ni m'ha agradat que us fiquèssiu ha criticar una entrada que s'ha d'entendre com a simpàtica i que a mi personalment me va agradar, no trobo motiu per a queixar-se!

Anònim ha dit...

No entenc la gent que escriu amb anònims per a criticar, si tant ferms creu que són les seves reflexions haurien d'escriure amb el seu nom real, crec jo.

I en todos sitios cuecen habas, tota aquesta gent que defensa una persona a tort i dret, que sapigui que l'actual partit que regeix a l'ajuntament i alguna de les seves personalitats no són tan benevolents com pensa, i podriem fer un llistat de bestieses de les que han sortit de la seva boca o del seu cap (varies d'elles afectant molt negativament a varia gent).

Tot i que és normal, malauradament en aquesta societat de malalties mentals, robatoris, guerres, corrupció, contaminació, repressió,... no és gaire dificil veure un reflex de la mateixa en gent que ocupa càrrecs polítics, tard o d'hora, tot i que confio, i crec (i he vist) gent que treballa com un polític de debò.

Salut!

Anònim ha dit...

En el meu comentari no hi ha la més mínima intenció de faltar al candidat, simplement critico la feina feta per ell i pel anterior alcalde durant les dos ultimes legislatures. No ens podem presentar a unes eleccions com sí fóssim nous i encara per desvirgar quan a la nostra esquena portem molts fardos.
Mani, fill de mani: consideraria menyspreable utilitzar l’anònim per insultar o fer befa del candidat.però, és clar que aquest no és el cas.
Senyor llibertari, no sé exactament a qui et refereixes, però. et puc assegurar que superar les malifetes del senyor Sabaté és tarea molt, molt, molttttt difícil.
signe anònim, perquè em bé de gust.