diumenge, 8 de novembre del 2009

IV Convenció Municipal

Dissabte dia 7 es va celebrar al Palau de Congressos de Barcelona la IV Convenció Municipal del PSC sota el lema “solucions locals pels nous reptes”. L’acte el va obrir el secretari de Política Municipal del PSC i alcalde de Barcelona, Jordi Hereu: “el 2010 serà un any carregat de reptes i Catalunya afronta una nova etapa que tindrà el protagonisme actiu dels ajuntaments”.
Es van aprovar tres resolucions: Resolució sobre espai públic: Escenari central de la convivència i instrument de cohesió. El compromís per dignificar l’espai públic passa per una bona gestió de la mobilitat, urbanisme, educació i medi ambient; passa també per poder dotar-se dels mitjans necessaris perquè els compliment de les regles del joc de la convivència i els drets i deures compartits pugui ser exigit des del municipi.
Resolució sobre finançament local: Si bé es va reconéixer que la inversió de la Generalitat.en els ens locals ha passat de 371 milions d’euros el 2003 a 1.276 milions el 2009, es va constatar també la realitat, i és que s’han multiplicat les demandes socials i serveis i els ajuntaments hem de fer front al finançament d’uns serveis per als que no rebem els recursos necessaris. En paraules de l’alcalde de Barcelona, “el finançament local no està a la altura dels drets que ens toca garantir” i per aquest motiu es demana “un nou model de finances locals tant a nivell català com espanyol”
Resolució de la gestió de la crisi pels governs locals: Des de la crida a les administracions per segui mantenint i reforçant programes com el Fons Estatal d’Inversió Local que ha permès i permetrà durant els 2010 l’execució d’obra pública als municipis per valor de 13.000 milions d’euros. Des del treball per intentar contribuir en la construcció d’un nou model de creixement econòmic que passa per incentivar sectors emergents, innovació, creativitat, esperits emprenedors,.. passa per l’impuls de la formació, per aprofitar els recursos de foment del treball com els plans d’ocupació, per reconéixer i recolzar la valentia de les noves iniciatives empresarials que ens arriben als municipis. Es va destacar com a eina important en els petits muncipis els vivers d’empreses.
Hereu va fer la reflexió que durant el 2010 “els efectes de la crisi encara es notaran en tota la seva cruesa” i que “els ajuntaments hem d’estar preparats i preparant-nos per aquest escenari”. “Prioritzarem totes les polítiques adreçades a l’atenció de ler persones, polítiques socials i del benestar, que els socialistes impulsarem des dels ajuntaments i en altres nivells de l’administració ...... els ajuntaments seran actius en el canvi de model econòmic: o es fa comptant amb els ajuntaments o es farà molt difícil canviar l’estructura econòmica del país”.
Va cloure l’acte el president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, que va fer un discurs clar i contundent contra la corrupció i la mala imatge de la política a causa del comportament d’una minoria que no tenen cabuda al partit. Va anunciar la necessitat d’un compromís ferm amb la transparència. "Cal una regeneració política perquè sense una societat que estimi la política no tenim opció com a projecte ..... treballarem en el partit, en el Govern i en el Parlament amb propostes d’autoregulació exigent, amb noves mesures normatives i reformes de procediments i amb propostes polítiques”.

1 comentari:

Anònim ha dit...

potrebo, da preverijo:)