dissabte, 3 de novembre del 2007

Sobre el que deia Conxita

En un article sobre les festes majors a la darrera edició de la Veu, Conxita deixa anar que un determinat sector polític no troba adient la participació de les entitats locals a les activitats de festes majors i que no està d’acord amb la participació en concret del grup de teatre. És per tant com a portaveu del grup municipal del PSC que voldria deixar ben clar que és una afirmació errònia i gratuïta que en cap moment es pot justificar per opinions o declaracions fetes per ningú del nostre grup. La participació de la gent, de les entitats, de la ciutadania en definitiva, forma part no ja del nostre discurs polític als fulletons de campanya, sinó de l’absolut convenciment personal que és precisament la participació la manera de cohesionar i enriquir la vida de la societat en què vivim, penso que ho hem demostrat abastament tant personal com col·lectivament. Iniciatives polítiques que iniciem com a govern local com la posada en marxa de l’Agenda 21 o el Pla de Desenvolupament Comunitari, (únic a les Terres de l’Ebre) es basen precisament en aquest convenciment. El que sí se’ns ha pogut sentir dir és que dinamitzar la participació és complexe, ens costa, potser perquè no ho fem prou bé, no hi estem tampoc massa acostumats a participar com a ciutadans però és un camí en el que hem de seguir avançant perquè no ens en podem sentir satisfets encara. M’han dolgut doncs per immerescudes i incertes aquestes afirmacions que venen a emmascarar amb certa mala intenció el que sí vol ser un canvi de criteris, algun aire de renovació en les festes, perquè és normal i diria que obligat que sigui així, però això no implica obviar ni la opinió de la gent, al contrari, com més millor, ni la participació de les entitats, només faltaria. Com dius tu Conxita, som de Flix, ens agraden les festes majors, hi participem i hi hem participat, coincidint amb tu en tot plegat, he d’interpretar que s’ha produït un malentès, una falta o mala interpretació d’informació que procurarem que no torni a produir-se.

3 comentaris:

Pep Garcia ha dit...

Segueixes tenint una gràcia especial per a omplir els teus escrits, buits de contingut, de paraules que només entens tu.
Segueixes creient que anomenant l'Agenda 21, ja has complert i te n'ompleixes la boca. Però molts sabem que darrera de l'agenda 21 com darrera de les teues paraules no hi ha res.

Oscar Bosch Pujol ha dit...

Darrera l'A21 no hi ha res més que una experiència de participació ciutadana de la que sempre he dit no hem sabut treure més suc per seguir-la. Ho he dit sovint Pep, no he volgut fer creure una altra cosa, no sento haver complert pas res en aquest aspecte.

Anònim ha dit...

Quan vaig llegir el comentari a la veu de la Conxita vaig sentir una gran conformitat amb tot el què deia, visc a Flix, sóc jove, i hi visc no per casualitat sinó perquè ho he escollita jo, he estat estudiant a la ciutat com quasi bé tots els que decidim continuar els estudis a la Universitat, i quan vaig tornar, vaig començar de cero, vaig deixar una feina a LLeida per poder començar de nou al meu poble, on al principi crèia que no hi trobaria un futur. Però l'he trobat, m'hi sento bé, hi tinc amics, operò sovint penso amb aquells que no el troben per falta d'enrequiment a nivell d'ofertes laborals, bé potser he tingut sort i prou.
Conxita, me solidaritzo amb tot el què vas dir, quan s'acaben les nostres festes majors no vaig a preguntar a la gent de fóra si els ha agradat o no, sinó que escolto el què la gent més propera a mi comenta i m'agrada sentir que han estat les millors, i quan això no passa em disgusta.