dissabte, 27 d’octubre del 2007
Ràdio Flix a primera fila
Ràdio Flix entre els mitjans grans. Avui el president Montilla visita la comarca, ha estat a Rasquera i les dos Móres. A la foto feia declaracions sobres les infrastructures en construcció ..... les de l'AVE a Barcelona, és l'actualitat i el que obre telenotícies, de fet al telenotícies d'avui dissabte han sortit les imatges del president a la plaça de Móra parlant de l'AVE i ni tan sol han esmentat (o no ho he sentit) que fos a la Ribera d'Ebre. Fora dels objectius se li ha recordat que ens cal el desdoblament de la 420 des de Móra a Reus i que a la línia de tren Reus-Casp li convé una inversió urgent, per adecentar-la més que res; com que això no és titular hem de ser una mica com la mosca, la collonera, .... no la negra.
divendres, 26 d’octubre del 2007
Ruta Literària
dijous, 25 d’octubre del 2007
Amb boira però bé.
Un dia important.
El 24 d’octubre el Consell d’Administració de REDESSA es va reunir a Flix. REDESSA és una empresa pública dedicada a la promoció de l’activitat empresarial i econòmica majoritàriament participada per l’Ajuntament de Reus i amb altres institucions com a socis, com la Cambra de Comerç de Reus, els Ajuntaments de Cambrils, de Falset, de La Selva o el de Flix. És mitjançant aquesta empresa que l’Ajuntament ha rebut l’assessorament per poder fer front a la complexitat de la construcció i posada en marxa del Centre d’Empreses “La Ribera ” al polígon de La Devesa. La visita fou per tant al Centre d’Empreses en primer lloc i posteriorment es celebrà la reunió ordinària i sopar al restaurant del poliesportiu municipal. Ahir va ser doncs un dia important al Centre que ve a simbolitzar la fi de les obres (administrativament s’ha recepcionat aquesta setmana) i l’inici dels tràmits previs a la seva obertura i posada en marxa, perquè a més, també ahir, es publicava al BOP la proposta de reglament intern de funcionament que estableix les condicions de lloguer i ús dels espais (es publicava també l'aprovació definitiva del reglament del mercat). Resta ara aprovar en Consell d’Aministració de la SAM Flix , Gestió d’Iniciatives Econòmiques la proposta dels preus i fer la convocatòria pública per a optar als espais. Si es poden anar complint terminis, com el del 12 de novembre perquè Endesa finalment connecti la llum, a primers de 2008 es podrien resoldre les peticions dels diferents mòduls.
dilluns, 22 d’octubre del 2007
Narcís Prat al Periódico
Un article interessant de Narcís Prat, catedràtic d'Ecologia a la Universitat de Barcelona, membre de la Comissió per a la Sostenibilitat del Delta de l'Ebre i de la comissió tècnica que ha assessorat el Ministerio de Medio Ambiente en el tema de la contaminació a l'embassament de Flix. Amb el títol "Contradicciones en el ciclo del agua" qüestiona la capacitat de l'Ebre per donar resposta a totes les extraccions de cabal previstes en les diferents obres i a més mantenir un cabal ecològic i fer front a la vegada a la disminució de les aportacions fruit del canvi climàtic.
diumenge, 14 d’octubre del 2007
Comença el meandre
Ja fa uns dies que les màquines del Ministerio de Medio Ambiente són pel poble, les obres són a punt de començar. Des de que se'n va començar a parlar a les reunions amb la gent que participava a l'Agenda 21 local han degut passar 5 ó 6 anys, no són gaire si comparem amb les obres d'un reg qualsevol. Inicialment es pensava en dur el projecte a Europa per demanar un LIFE, una empresa difícil, perquè hagués calgut buscar el 50% del finançament i la participació d'empreses privades. El 23 de maig del 2005 la ministra Cristina Narbona va anunciar a la Comissió de Medi Ambient del Senat la inversió de 6 milions d'euros al meandre de Flix en el marc del Pla integral per a la recuperació del Delta de l'Ebre i ho va fer tot molt més fàcil. Anunciat en aquell moment, i amb una certa sorpresa i celeritat, ja es veia com a una necessitat de contraposar notícies en positiu al greu problema de l'embassament, ja ens va bé, serà una obra que durarà uns tres anys i canviarà totalment les façanes fluvials del poble. L'Ajuntament li va posar també fàcil l'anunci a la ministra, perquè li va trametre l'avantprojecte molt ben detallat i al moment oportú. Una correcta sintonització de tot plegat és punt de convertir en realitat el que era només un projecte ambiciós, dels de fer volar coloms.
40 anys
No sóc un sardanista entusiasta, però l'Aplec del Remei és un dels esdeveniments de l'any on acostumo a fer-hi el tat. Enguany, en comprar les mides commemoratives, he vist que es tractava del 40è Aplec i m'ha semblat una xifra molt respectable, mèrit de la dedicació de la gent de l'Agrupació Sardanista. Doncs això, m'ha semblat que calia esbombar-ho una mica, perquè no deixa de ser exemple d'un tarannà molt nostre que genera un teixit associatiu ric i divers al poble que requereix del gust i les ganes que molts veïns i veïnes hi posen anònima i desinteressadament.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)