dijous, 12 de novembre del 2009

Capdavanters

La situació de desindustrialització que vivim al territori està deixant de ser preocupant i passa a ser dramàtica. Encara més a Flix, on l'imminent tancament de Recuprod ens posa probablement a nivell percentual al capdavant de l'afectació per la crisi a les Terres de l'Ebre. Els ajuts anunciats recentment han de tenir sens dubte un efecte paliatiu i poden ajudar a engegar o no perdre algunes iniciatives. En tot cas, no hi acabo de reconéixer la singularitat de la nostra particular situació, i entenc que no és gaire encoratjador que es prevegui l'arribada del gas el 2012 al polígon de Flix per exemple. La feina que toca fer és doncs continuar treballant pel reconeixement d'aquesta realitat i cercar una resposta a les propostes que es fan en clau local que ens discrimini positivament aquest cop i ens permeti un encaix amb opcions dins de la planificació territorial de futur, una planificació on tampoc hi sortim gaire ben parats.

El president anuncia els compromisos del Govern amb les Terres de l’Ebre i crea una comissió per garantir-ne el compliment.

El Govern avançarà inversions, accelerarà la creació de sòl industrial, donarà prioritat a les empreses que es vulguin instal·lar a l’Ebre i invertirà 8,2 milions en programes de formació.

La Comissió de Seguiment del Compromís amb l’Ebre estarà integrada pel Govern, agents econòmics i socials i administracions locals

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr. Batlle i politics del nostre Ajuntament, feu alguna cosa per a que en sortim ben parats, pregunteu al poble de Flix qué és el que vol, sortiu al carrer i parleu amb els comerciants, amb la gent que treballa a la fàbrica, amb la gent que s'ha quedat sense feina.

Montse forcades ha dit...

Jo sóc l'anònim.
Arquitecta Tècnica amb oficina a Flix, C/ Sant Roc 40, per a qui no ho sàpiga.
Membre actiu de la Plataforma Volem viure a Flix.
Membre del AMPA CEIP.
He anat a les dues manifestacions a Barcelona i tornaré a anar-hi si cal.
També dedico part del meu temps a tenir reunions amb el nostre Ajuntament, anar als Plens i preguntar el perquè de tot plegat, el que no entenc i el que es podria millorar.
Per cert, no cal que surtin al carrer, però si que es pot dur a terme una consulta popular.